Sudahkah Hakmu Terpenuhi? Simak Enam Jenis Hak Asasi Manusia (HAM) Ini!

164 0

Hari ini, tepat 10 Desember diperingati sebagai International Humanist and Ethical Union (IHUE). Ya, hari ini adalah hari resmi perayaan kaum Humanisme.

Hari di mana Hak Asasi Manusia kembali dipertanyakan juga ditegakkan.

10 Desember sendiri dipilih untuk menghormati Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa (PBB) yang memproklamirkan Deklarasi Universal Hak Asasi Manusia pada 10 Desember 1948.

Eits, tapi kalian tau ngga kalo ternyata ada enam jenis HAM lho! Apa aja ya?

1. Hak Asasi Pribadi (Personal Right)

Hak asasi pribadi berupa hak hidup, memeluk agama, beribadah kepada Tuhan, mengeluarkan pendapat dan perasaan, dan sebagainya.

2. Hak Asasi Ekonomi (Property Right)

Setiap orang berhak memiliki hal-hal yang berkaitan dengan ekonomi. Seperti rumah, tanah, perlengkapan rumah, tangga. Selain itu, adapula hak untuk membeli dan menjual, memanfaatkan barang pribadi, memperoleh kehidupan yang layak, dll.

3. Hak Asasi dalam Hukum dan Pemerintahan (Right of Legal Equality)

Kalo ini merupakan hak setiap orang untuk mendapat perlakuan yang sama baik dalam hukum dan pemerintah.

4. Hak Asasi Politik (Political Rigth)

Ini nih yang bentar lagi akan terlaksana di 2019. Di mana setiap orang bakal punya hak untuk memilih dan dipilih dalam pemilihan umum. Selain itu ada juga hak mendirikan organisasi, memasuki organisasi sosial politik, dan hak kebebasan berpolitik.

5. Hak Asasi Sosial Budaya (Social and Cultur Right)

Setiap orang mempunyai hak di bidang sosial budaya. Seperti memperoleh pendidikan, bergaul, ikut serta dalam kegiatan masyarakat, dan kebebasan mengembangkan nilai-nilai budaya.

6. Hak Asasi Prosedur Hukum (Procedural Right)

Kalo ini adalah hak mendapat perlakuan peradilan dan perlindungan hukum sesuai dengan prosedur yang berlaku.

Jadi itu tadi guys, enam Hak Asasi Manusia (HAM) yang wajib kalian tau.

Gimana? Sudahkah hak kalian terpenuhi?

 

Sumber: Tribun News

Cisco 210-060 Braindumps Are The Best Materials

Because you know I care about you Care about your past is to care about your future ah However, I m not afraid of you sad, I really do not care. High school squad off down I ll be down.He ignored me and walked in front.I Cisco 210-060 Braindumps followed behind.The guard saluted him but I dropped it as soon CCNA Collaboration 210-060 as I came. Hammering the military picket is really not just a patent for our Special Forces trainees. Bing anxious do not know how to do, hold for a long time.I saw him always look back with him on fire Look at what the fuck look ah Have not seen the car ah What is a good place for this bird to see you also be honest, this bird Cisco 210-060 Braindumps local car But there is still a good car but absolutely not all broken, the good points of government agencies, but a good car is definitely not much, our domestic Cisco 210-060 Braindumps reform and opening up what a good car is not ah What do Implementing Cisco Collaboration Devices (CICD) you mean by car to this kind of 210-060 Braindumps bird Never seen the car ah I was the subtext of this is, in fact, want to get angry.

Too grandfather, the next night, my friends and I Implementing Cisco Collaboration Devices (CICD) will hold a concert at Cisco 210-060 Braindumps the White River Theater. 210-060 Braindumps http://www.examscert.com/210-060.html Then he stopped the car. When Cisco 210-060 Braindumps Zhuo Yue got off Cisco 210-060 Braindumps the bus and paid the car, he let Ning Hao and her hold the prosperity to go to a crop field. I vaguely remembered that I had spoken to you in the morning. Since the profit can be regarded as the interest , it can also be regarded as The profit of profit blade , Cisco 210-060 Braindumps then the right CCNA Collaboration 210-060 can also be regarded as the right of power or the right of right.

I gave up Cisco 210-060 Braindumps later. Why I got a sexually transmitted disease, it was transmitted to Cisco 210-060 Braindumps me. Cisco 210-060 Braindumps Twelve people are just the preparation of a class of 210-060 Braindumps the troops. She wanted to do this many years ago, but Ma Rong is CCNA Collaboration 210-060 always in a calm mood. How are so many Implementing Cisco Collaboration Devices (CICD) medicines Are you sick, are you Ye Green asked eagerly.